Ondanks het feit dat mijn voorouders een muzikaal-gen hadden, is het bij mij slecht ontwikkeld respectievelijk niet terecht gekomen. Op m'n 40e mislukt als amateurpianist, waarna ik me ben gaan storten op mechanische muziekinstrumenten. Daarnaast wordt ik niet gehinderd door technische kennis en/of een muzikaal gehoor.

Mijn medebestuurders zijn daarentegen zeer talentvol. Maar ...er is nog hoop ! Je legt, ter compensatie, een verzameling aan van muziekdozen, platendozen, grammofoons, fonografen, orgeltjes of zoals ik een Steck Pianola en een Piano Melodico. Mocht je eigen pianola niet helemaal werken, dan verwijzen we je naar specialisten of je doet het zelf bij de 'Reparatiedagen'. Heb je geen instrument, geen probleem, wordt lid en we helpen je op weg. Je zou het niet denken, maar een pianola goed bespelen (de pianolist) is een kunst. Het is een vak, je kunt het bij ons leren. Inmiddels weet ik er zelf wat van als muziekliefhebber en bij de pianolavereniging (NPV) ontdek je steeds weer nieuwe dingen.

Tegen de huidige leden zou ik willen zeggen : het bestuur kan het niet alleen, één dag per jaar je inzetten voor de vereniging is niet te veel gevraagd. Ik reken op jullie !