Wanneer u een instrument gaat aanschaffen is het belangrijk te letten op een aantal zaken. Merk en staat van de piano, merk en staat van het pianolasysteem, is er restauratie nodig, ga je dat zelf doen, laat je het door iemand doen, allemaal zaken die belangrijk zijn om vooraf helder te hebben om niet tegen (teveel) verrassingen aan te lopen. 

De NPV biedt gratis advies en geeft een beeld wat er komt kijken bij de aanschaf, het vervoer en de restauratie van een instrument. Termen als 'werkt perfect' en 'er zit alleen een slangetje los' zijn niet altijd helemaal waarheidsgetrouw. Het sturen van een bericht is voldoende wanneer je meer wilt weten. 

Bemiddeling houdt in dat we ons best doen om iedere pianola die we tegenkomen een zo goed mogelijk thuis te bieden. Dit betekend het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. 
Wat we niet doen is het actief promoten van te koop staande pianola's en andere mechanische apparaten. Daarvoor kun je een advertentie in ons bulletin zetten, of op een verkoopsite als Marktplaats of Ebay natuurlijk. Ook kopen we als vereniging geen apparaten, instrumenten of rollen op. (Je kunt rollen wel aan de vereniging schenken, die veilen we dan onder de leden wanneer er genoeg kavels zijn. Schenkingen van instrumenten kunnen we omwille van opslagproblemen niet accepteren.)

Zoek je een pianola en wil je hulp? Laat het ons weten. Wil je je pianola verkopen, laat het ons ook weten. 

Helaas is het aanbod vele malen groter dan de vraag dus kunnen we niet ieder instrument zomaar een nieuw onderkomen bieden.